About Firas Rachid

Voor Firas is alles in Syrië begonnen . In 1999 zijn zijn ouders met zijn 2 jongere broertjes naar Nederland gevlucht terwijl hij met zijn drie zussen en oudere broer in Syrië achterbleven. Hier verbleven zij bij hun opa en oma. Na vijf jaar mochten de achtergebleven broers en zussen achter hun ouders en broertjes aan, nadat deze hun verblijfsvergunning hadden gekregen.

In deze periode heeft Firas Rachid voor het eerst kennis gemaakt met het leven in de keuken. Vanaf zijn negende jaar heeft hij in de Syrische keuken gestaan. Nadat hij in Nederland was aangekomen heeft hij eerst de Nederlandse taal onder de knie gekregen, waarna hij direct de koksopleiding in Amsterdam is gaan volgen.

Firas heeft hij zijn ervaring opgedaan in verschillende restaurants. Zijn laatste werkplek was onder sterrenchef Ricardo van Ede. Nu is het tijd om het grote publiek kennis te laten maken met Baba Ganoush. Firas is terug bij zijn ‘roots’ en wil Nederland kennis laten maken met zijn keuken, de ‘Midden-Oosterse Houtskool’-keuken.

Volgens Firas is Baba Ganoush het ultieme gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en heeft het restaurant óók daarom gelijknamig vernoemd.